Регистрација на домени

Итеа е овластен регистрар на МАРнет истражувачката мрежа и нуди регистрација на .mk, .com.mk, .org.mk, .net.mk, .inf.mk, .gov.mk и .мкд домени

Менаџиран ДНС

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur

Сертификати

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum

Custom веб страници

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque

Најчесто поставувани прашања за нашите услуги

 • 01 Кој може да ги менаџира ДНС серверите на мојот домен?

  Право на менаџирање на ДНС серверите има техничкиот контакт на доменот. Кликнете овде за да добиете код за влез во нашиот систем преку вашата е-маил адреса доколку сте вие технички контакт на доменот.

 • Техничкиот контакт го назначува административниот контакт или регистрантот на доменот. Кликнете овде за да добиете код за влез во нашиот систем преку вашата е-маил адреса доколку сте вие административен или регистрант контакт.

 • Обновата или регистрацијата на домените се врши или преку про-фактура жирално или со платежна картичка. За да може да регистрирате домен, треба да сте правно лице со даночен број во Македонија. Со истиот може да се регистрирате на нашиот систем и да ги менаџирате вашите контакти и домени.

Услуги

Регистрација на домени

Итеа е овластен регистрар од страна на МАРнет мрежата и како таков ги имплементира последните стандарди за регистрација и одржување на домени и ДНС сервер вклучувајќи и DNSSEC.

Автоматска обнова

Итеа ви нуди автоматска обнова на домените пред нивниот истек. Со ова се автоматизира уште еден чекор на мануелна активност за вашата компанија

Менаџиран ДНС

Во рамките на услугите, при регистрација на домените можете да одберете наш менаџиран днс (достапен и преку апи повици за нотификации и известувања за промени и барање за промени). Валидацијата на вашиот домен и услуги за вашиот домен никогаш не била полесна.

Сертификати

Сите домени регистрирани и менаџирани преку ИТЕА регистрарот добиваат и сертификати преку EasySSL кои што се обновуваат автоматски. При секоја обнова нашиот сервер ќе ги испрати сертификатите на вашата локација доколку имате ваш хостинг или транспарентно ќе ги обнови доколку користите наш.

Custom веб страници

Комплетни решенија за веб страници во соработка со InOne и тесна техничка соработка со AWS web services. Дознајте повеќе овде .

Eiusmod Tempor

Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi

Регистрирајте се сега

И добијте ги придобивките на современ систем за менаџирање и регистрација на домени според вашите потреби.

ПАКЕТИ

Регистрирајте се и одберете една од опциите за нови домени, обнова и менџаирање на ваш ДНС сервер и автоматски обновливи сертификати за вашата веб страна.

Домени

мкд 1200 / годишно

 • Регистрација
 • Обнова
 • Автоматска обнова
 • ДНС сервер
 • Сертификати
 • API повици за ДНС + Сертификати

+ Сертификати

мкд 2000 / годишно

 • Регистрација
 • Обнова
 • Автоматска обнова
 • ДНС сервер
 • Сертификати
 • API повици за ДНС + Сертификати
Напредно

Премиум

/ побарај понуда

 • Регистрација
 • Обнова
 • Автоматска обнова
 • ДНС сервер
 • Сертификати
 • Custom Веб страница

Контакт

Локација:

Димче Мирчев, 20/1/8, 1000 Скопје, Македонија

Телефон:

+389 78 600400

Loading
Your message has been sent. Thank you!